“ Een groene toekomst voor iedereen ”

Verandering begint hier! En ik wil dat graag voor GroenLinks doen in Tytsjerksteradiel

Mijn naam is Berber van Zandbergen en als jonge moeder op de lijst van GroenLinks sta ik voor een groene en duurzame gemeente, waarin onze kinderen een gezonde toekomst hebben.

Niet alleen door het moederschap ligt dit me na aan mijn hart, ook loopt groen, duurzaam en onderwijs als rode draad door mijn professionele carrière. 38 jaar geleden ben ik in Oosterlittens geboren als eerste dochter in een onderwijsfamilie. Zelf wilde ik als puber natuurlijk iets totaal anders gaan doen dan lesgeven en ben ik in Wageningen gaan studeren aan de landbouwuniversiteit. Ik heb mijn passie voor landbouw, natuur en culturen gecombineerd en heb mij gespecialiseerd in internationale plattelandsontwikkeling.

Na mijn Master gehaald te hebben bleek het onderwijsbloed toch ook door mijn aderen te stromen en heb ik als zij-instromer in het basisonderwijs gewerkt. Deze kennis heb ik in mijn latere loopbaan goed kunnen combineren als projectmanager in de duurzame ontwikkelingssamenwerking.

10 jaar geleden is mijn oudste zoon Jorrit geboren en al snel volgden mijn dochter Amarins en zoon Karst. Omdat mijn man en ik beiden een internationale carrière hadden, heb ik ervoor gekozen er voornamelijk thuis te zijn voor mijn kinderen en alleen op freelance basis opdrachten uit te voeren in de landschapsontwikkeling. Vier jaar geleden zijn we naar Tytsjerksteradiel verhuisd en nu ik hier helemaal thuis ben in de Wâlden is het tijd voor een nieuwe uitdaging! Binnen GroenLinks wil ik mij richten op landbouw, het landschap, onderwijs en de uitdagingen en kansen die wij als mogelijk krimpende gemeente gaan krijgen.

graag tot ziens in Tytsjerksteradiel!

Berber van Zandbergen