GroenLinks heeft momenteel één gemeenteraadslid in Achtkarspelen en drie in Tytsjerksteradiel. Als gemeenteraadslid ben je de link tussen de inwoners en het college van Burgemeester en Wethouders. Jij bepaalt mede de belangrijkste punten van het beleid van de gemeente, je controleert het beleid en bent in de gelegenheid dit bij te stellen aan de hand van het indienen van moties en amendementen. Daarnaast kun je onderwerpen die niet op de agenda staan, maar die wel van belang zijn, agenderen en er schriftelijke vragen over stellen.

Wie zoeken we?

Wij zoeken kandidaten met een duurzaam en sociaal hart. Mensen die enthousiast zijn, energie hebben, teamplayers, netwerkers en mensen die geen 9 tot 5 mentaliteit hebben. Mensen die leergierig zijn, kunnen improviseren en incasseren en in grote groepen durven te spreken of bereid zijn dit te leren. Wij zoeken mensen die staan te popelen om GroenLinks in de gemeenteraad te vertegenwoordigen en hier ongeveer twintig uur per week voor vrij kunnen maken. Daarnaast ben je 18 jaar of ouder en woon je in de gemeente Achtkarspelen of Tytsjerksteradiel.

GroenLinks streeft naar een inclusieve en diverse beweging, een brede afspiegeling van de maatschappij. Wij verwelkomen mensen met verschillende leeftijden, huidskleuren, geloofsovertuigingen, genders, seksuele voorkeuren en uit verschillenden woonplaatsen en branches.

Solliciteren

Is jouw hart sneller gaan kloppen? Stuur dan snel je cv en motivatie naar de kandidatencommissie via groenlinks8ktd@gmail.com. Reageren kan tot 1 november 2021. Vermeld bij je sollicitatie of je solliciteert naar de functie van lijsttrekker, een plek bij de eerste vijf, of op een overige plek.

Procedure

Na de sluitingsdatum neemt de kandidatencommissie alle brieven zorgvuldig door en vervolgens worden de uitnodigingen voor een gesprek verstuurd. Gesprekken vinden plaats op zaterdag 6 november. Na deze gesprekken stelt de kandidatencommissie een voorlopige kandidatenlijst op. Iedere kandidaat krijgt daarna individueel en voor openbaarmaking de plek op de lijst te horen, inclusief motivering. Na deze ronde wordt de lijst met motivering voorgelegd aan de Algemene Leden Vergadering, welke eind november plaats zal vinden. De leden stellen uiteindelijk de lijst vast.