Natuurlijk wilden we weer zo'n klapper maken als vier jaar geleden toen we maar liefst 15% van de stemmen de kant van GroenLinks uit zagen komen, maar zo zitten verkiezingen niet in elkaar. Natuurlijk hoopten we op behoud van de derde zetel in Tytsjerksteradiel, dat is niet gelukt. Met bijna 10% van de stemmen voor GroenLinks, moeten we toch ook wel heel blij zijn met elkaar; een stevige basis voor GroenLinks in onze gemeente, groter zelfs dan op vele andere plekken. 

De partij waaraan we zijn verbonden, de PvdA Tytsjerksteradiel, heeft het erg goed gedaan. Ze komen in stemmen zelfs hoger uit dan vier jaar geleden. We feliciteren hen (daarmee ook een beetje ons) met een mooie morele winst. 

Samen staan we sterk en gaan we ons dus sterk maken voor een sociaal, eerlijk en duurzaam Tytsjerksteradiel. Een linkse samenwerking om de toekomst te veranderen. Wij gaan er voor!

Natuurlijk willen we hierbij ook van de gelegenheid gebruik maken om alle winnaars te feliciteren met het behaalde resultaat, naast PvdA zijn dat BVNL en de FNP.