De Jachthaven/camping te Eastermar wil graag het aantal kampeerplekken voor stacaravans/chalets uitbreiden van 40 naar 115 op een stuk grond (nu weiland) achter de huidige camping. Hiervoor moet het huidige bestemmingsplan worden gewijzigd.

In de raadvergadering van 5 juni 2014 ben ik kritisch geweest over deze uitbreiding: het is een aantasting van een mooi gebied op de rand van het dorp tussen de Lits, Burgumer Mar,dichtbij het Swimmersplak en de Achterwei.

Tegelijk willen we als GrienLinks recreatie en natuurbeleving wel stimuleren. Natuur is vaak niet iets waar je een hek om moet zetten. Op locatie is de uitbreiding van alle kanten ook bekenken. Ook de uitgewerkte tekeningen van de plannen zijn bekeken. Met de (jonge) ondernemer die al vanaf 2004 met deze plannen is gesproken, waaruit bleek dat er een overeenkomst is met de gemeente over de inpassing.

Het blijft een lastige afweging vanwege de aantasting, maar in de raad van 19 juni 2014 heeft GrienLinks ingestemd met dit bestemmingsplan, waarmee dit plan unaniem werd goedgekeurd.