De gemeente vervangt de bedrijfswagens geleidelijk door auto’s op aardgas (op termijn te vervangen door biogas) en als aardgas niet mogelijk is door auto’s op PPO (puur plantaardige olie). GrienLinks heeft in de raadsvergadering van 5 juli 2007 aangegeven hiermee ingenomen te zijn omdat dit al een lang gekoesterde wens is. Juist een overheidsorgaan moet een voorbeeld stellen tegen de milieuvervuiling.

Wel hebben we twee kanttekeningen geplaatst namelijk ten eerste dat bij PPO wel gelet dient te worden op de milieubelasting welke optreedt bij de productie van deze biobrandstof, ook dient gelet te worden of geen verdringing optreedt van voedselgewassen, waardoor voedsel veel duurder wordt (vooral van belang in ontwikkelingslanden). Verstandig inkopen dus.

De tweede kanttekening is dat de gemeente voor de bedrijfswagens een eigen aardgasafnamepunt verkrijgt (een zogenaamde slowfill installatie). Het grote probleem met aardgas en biobrandstoffen is dat het niet algemeen verkrijgbaar is (ongeveer op 6 plekken in geheel Nederland) zodat mensen niet overschakelen en brandstofleveranciers het niet aanbieden omdat er geen vraag is. Om deze kip/ei situatie te doorbreken moeten overheidsorganen een stimulerende rol spelen. Uit vragen van GrienLinks aan de wethouder bleek dat de gemeente bezig is om te komen tot een algemeen verkooppunt binnen de gemeentegrenzen.