Maandagavond is er door de gemeenteraad afscheid genomen van de raadsleden die besloten hebben om te stoppen met hun werkzaamheden, maar ook van de leden die niet zijn gekozen voor een plekje in de nieuwe gemeenteraad.

Burgemeester ter Keurs had voor een ieder een afscheidswoord en cadeaus. Afscheidnemende raadsleden kregen ook de gelegenheid voor een afscheidswoord.

Met een smartlap werd buiten het gemeentehuis het afscheid op humoristische wijze gememoreerd. Op de muziek van Je loog tegen mij van Drukwerk zongen artiesten een ode aan de raadsleden die afscheid namen en zongen de overige aanwezigen mee uit volle borst:

Toe blijf toch bij ons.
Waarom moet je weggaan?
Het doet zoveel pijn.
Ik kan het niet meer aan!
Ja, eerlijk ik kan echt wel grienen?
Gaan jullie echt weg met z'n tienen?
 

Afgetreden zijn:  Bart Bakker (PvdA), Jos Marcus (CU), Jan van der Kooi (FNP), Jeltje Elzinga (CDA), Anneke Tuinier-Koster (CDA), Anje Wester-Koopmans (FNP), Rinze Eizema (PvdA), Henk Siegers (CDA) en Dirk van der Wal (GL) en Karel van der Linden (GL).

Bestuur en nieuwe fractie van GrienLinks bedankt de aftredende raadsleden Dirk van der Wal en Karel van der Linden voor hun inzet voor de inwoners van onze gemeente en wenst hen mooie nieuwe uitdagingen aan buiten de gemeenteraad.