Uitgelicht

Verkiezingsprogramma 2018-2022

Een nieuwe lente, een links geluid

“Nieuw idealisme, nieuwe hoop, daar sta ik voor, maar het komt niet van mij alleen en niet alleen van GroenLinks, het komt uit de samenleving.”

Jesse Klaver (fractievoorzitter GroenLinks in de Tweede Kamer)

EEN NIEUWE LENTE, EEN LINKS GELUID

Op 21 maart, de eerste dag van de lente, kunt u stemmen voor een nieuwe gemeenteraad in onze gemeente Tytsjerksteradiel. Met een variatie op de gevleugelde woorden van dichter Herman Gorter gaat GroenLinks de verkiezingen in. In 1889 schreef Gorter zijn eerste regel, Een nieuwe lente en een nieuw geluid, van zijn grote gedicht Mei in het Friese plaatsje Balk. In dit epische gedicht bezingt Gorter zijn liefde voor natuur en mens en het bijna revolutionaire karakter van de omwenteling die de lente veroorzaakt in de Friese natuur.

GroenLinks probeert in woord en daad de lente in onze gemeente Tytsjerksteradiel te brengen. Een omwenteling binnen het gebied van de zorg, de duurzaamheid, de lokale overheid en betaald of onbetaald werk is juist op dit moment van het grootste belang.

Met uw stem op GroenLinks helpt u ons na 21 maart een nieuwe lente en een links geluid te geven in de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel!